Een verhaal dat velen naar de keel grijpt: Marie-Rose Morel heeft haar gevecht tegen de kanker die haar leven voor lange tijd domineerde verloren. Na een tijd van diepe rouw brachten haar man, Frank Vanhecke, en een goede vriend, Koen Dillen, een aangrijpende biografie naar voren. Dit boek kreeg de naam: “Al bij al heb ik gelukkig geleefd. Het bewogen leven van Marie-Rose Morel”. Omdat dit boek toch wel aangeprezen werd in de actualiteit, hieronder een artikel dat in De Standaard verscheen.

‘Het bewogen leven van Marie-Rose Morel’ rekent af met huidig Vlaams Belang

De consensus binnen het partijbestuur om de naamsverandering van het Vlaams Blok in Vlaams Belang in november 2004 aan te grijpen om een sluipende ‘operatie Salonfähigkeit’ door te voeren, werd door Filip Dewinter getorpedeerd met zijn uitspraak dat elke moslimvrouw die een hoofddoek draagt, een terugkeercontract tekent. Ook later heeft hij gelijkaardige pogingen gefnuikt. Dat stellen gewezen voorzitter Frank Vanhecke en oud-Europarlementslid en zoon van de stichter, Koen Dillen, in hun boek ‘Al bij al heb ik gelukkig geleefd. Het bewogen leven van Marie-Rose Morel’, dat over enkele dagen verschijnt.

Het boek schetst het portret van Marie-Rose Morel, van haar kinder- en studentenjaren, via haar modellenbureau, naar haar politieke carrière bij N-VA en het Vlaams Blok/Belang en haar ziekte, die haar begin dit jaar fataal werd.

Morel startte haar politieke carrière bij de N-VA van haar studiegenoot Bart De Wever. Wanneer de partij een kartel aanging met CD&V, verkaste ze naar het Vlaams Blok. Haar dadendrang en ambitie botste echter met de tandem Dewinter-Annemans, waardoor ze samen met Frank Vanhecke binnen de partij uitgerangeerd werd. Begin 2009 vernam ze dat ze baarmoederkanker had, besloot ze haar ziekte niet te verzwijgen en hierover open te communiceren.

‘Al bij al heb ik gelukkig geleefd. Het bewogen leven van Marie-Rose Morel’ van Koen Dillen en Frank Vanhecke, is uitgegeven bij Standaard Uitgeverij, telt 399 pagina’s en kost 22,5 euro.

Bron: http://destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111127_051&word=marie-rose+morel


Advertenties